Inovativni oblikovni pristop, ki omogoča napredne tehnološke rešitve, enostavno namestitev produkta v okolje ter enostaven tehnološki proces, ki omogoča nižje proizvodne stroške, je zmagovita kombinacija, s katero je svetilo Geolux Plain prepričalo mednarodno strokovno žirijo Red Dot.

Potrditev, da smo skupaj z naročnikom, podjetjem GeoEnergetika, pri razvoju ubrali pravo pot, ki je vodila do nagrade Winner Award v skupini Red Dot Product Design, nam je še posebej v ponos. V letošnjem letu se je namreč zanje potegovalo več kot 6300 oblikovalcev in proizvajalcev iz 59 držav, ocenjevanje pa je potekalo pod budnim očesom 39 najboljših mednarodnih strokovnjakov s področja oblikovanja.

Da je zasnova in oblika izdelka zelo pomemben element njegovega uspeha dokazuje to, da organizacija Red Dot nagrade zanjo podeljuje že vse od leta 1955. In ko govorimo o dobrem dizajnu, ne mislimo le na atraktiven izgled proizvoda, temveč za njegovo izjemno funkcionalnost, ki je rezultat tega, da oblikovalec razume naročnika in njegove potrebe.

GeoEnergetikina produktna linija Plain tako s svojo oblikovno zasnovo omogoča osvetlitev celovitega urbanega okolja, inovativni svetlobni modul svetilk pa modularni pristop in kombinacijo fotometričnih rešitev ter oblikovanje številnih različnih svetlobnih snopov za reševanje še tako zahtevnih potreb po osvetljenosti.

Upamo, da boste čar teh svetil lahko začutili tudi sami!

Mesec oblikovanja je zaznamoval tudi celjski dvojec - oblikovalec Gašper Puhan in kuharski mojster Marko Pavčnik, ki sta na edinstvenem oblikovalsko-gurmanskem dogodku Eat & Drink Design 2011 s kreativnostjo, enostavnostjo in kulinarično dovršenostjo očarala žirijo in obiskovalce, razvajala njihove brbončice, izmed desetih izbranih ustvarjalskih parov pa si prislužila prvo nagrado.

Predstavljajte si zabavo, kjer goste ne le postrežete s pripravljenimi jedmi, ampak jih aktivno vključite v raziskovanje žlahtnih gastronomskih doživetij. Z idejami kreativne kulinarike jih vodite skozi številne okuse, s skritimi namigi pa svetujete, kako naj sami ustvarjajo kulinarične užitke in prehranjevanje spremenijo v umetnost.

To razmišljanje je pri ustvarjanju projekta »crEATe« vodilo grafičnega oblikovalca Gašperja Puhana in chefa Marka Pavčnika (Restavracija Pavus), ki sta v sklopu Meseca oblikovanja, edinstvene predstavitve dosežkov slovenskega oblikovanja, svojo zamisel predstavila na dogodku Eat & Drink Design. Kot končni proizvod je nastala oblikovno čista in minimalistična rešitev – inovativna catering miza, katere poudarek je usmerjen na osnovni element dogodka - hrano, ki ji gost sledi prek v naprej pripravljenih vodil, edinstveno kulinarično doživetje pa v interakciji s postreženimi okusi ustvarja sam.

Naklonjenost žirije si je »crEATe« prislužil z upoštevanjem osnovnega vodila Meseca oblikovanja, ki je glasilo »Nova pravila, vloge in vladarji«. Z možnostjo subjektivne izbire in prehajanja med najrazličnejšimi okusi vsak posameznik postane svoj »vladar«, ključni element gurmanskega užitka pa se razprostira po vsej jedilni površini - mizi. Z odstranitvijo krožnika in jedilnega servisa iz prvega plana tako kreativna ustvarjalca klasični način prehranjevanja povzdigneta na višji nivo in vsakemu posamezniku omogočata ustvarjanje lastnih žlahtnih gastronomskih doživetij.