Plain I je dokaz, da minimalizem, čiste linije in enostavnost v dizajnu povedo vse.

Ob zaključku leta 2018 in v začetku leta 2019 je tako to slovensko inovativno svetilo s strani mednarodnih ocenjevalcev prejelo štiri priznane nagrade:

  • iF Design Award 2019,
  • German Design Winner Award 2019,
  • Red Dot Product Design Winner Award 2018,
  • BIG SEE product design award 2018.

Svetilo Geolux Plain I smo v Medias kreativu zasnovali skupaj s slovenskim razvojno-proizvodnim podjetjem GeoEnergetika. Pri razvoju je poleg oblike velik poudarek bil tudi na funkcionalnosti svetila, vpeljevanju inovativnih tehnoloških rešitev, njegovega enostavnega umeščanja v okolje ter optimiziranja tehnološkega procesa, ki zagotavlja najboljše proizvodne stroške.

"Vse te častne nagrade so za Medias kreativ dokaz, da v dizajnu sledimo pravi poti. Veseli me, da smo s kreativnostjo in inovativnostjo v dizajnersko sodoben izdelek ujeli tudi njegove izjemne funkcionalne zmožnosti in ideje trajnostnega razvoja. Prav tako pa sem tudi ponosen, da je izdelek iz naše male Slovenije prepričal tako veliko število uveljavljenih mednarodnih strokovnjakov," je ob prejemu nagrad povedal oblikovalec in direktor Gašper Puhan.

Mesec oblikovanja je zaznamoval tudi celjski dvojec - oblikovalec Gašper Puhan in kuharski mojster Marko Pavčnik, ki sta na edinstvenem oblikovalsko-gurmanskem dogodku Eat & Drink Design 2011 s kreativnostjo, enostavnostjo in kulinarično dovršenostjo očarala žirijo in obiskovalce, razvajala njihove brbončice, izmed desetih izbranih ustvarjalskih parov pa si prislužila prvo nagrado.

Predstavljajte si zabavo, kjer goste ne le postrežete s pripravljenimi jedmi, ampak jih aktivno vključite v raziskovanje žlahtnih gastronomskih doživetij. Z idejami kreativne kulinarike jih vodite skozi številne okuse, s skritimi namigi pa svetujete, kako naj sami ustvarjajo kulinarične užitke in prehranjevanje spremenijo v umetnost.

To razmišljanje je pri ustvarjanju projekta »crEATe« vodilo grafičnega oblikovalca Gašperja Puhana in chefa Marka Pavčnika (Restavracija Pavus), ki sta v sklopu Meseca oblikovanja, edinstvene predstavitve dosežkov slovenskega oblikovanja, svojo zamisel predstavila na dogodku Eat & Drink Design. Kot končni proizvod je nastala oblikovno čista in minimalistična rešitev – inovativna catering miza, katere poudarek je usmerjen na osnovni element dogodka - hrano, ki ji gost sledi prek v naprej pripravljenih vodil, edinstveno kulinarično doživetje pa v interakciji s postreženimi okusi ustvarja sam.

Naklonjenost žirije si je »crEATe« prislužil z upoštevanjem osnovnega vodila Meseca oblikovanja, ki je glasilo »Nova pravila, vloge in vladarji«. Z možnostjo subjektivne izbire in prehajanja med najrazličnejšimi okusi vsak posameznik postane svoj »vladar«, ključni element gurmanskega užitka pa se razprostira po vsej jedilni površini - mizi. Z odstranitvijo krožnika in jedilnega servisa iz prvega plana tako kreativna ustvarjalca klasični način prehranjevanja povzdigneta na višji nivo in vsakemu posamezniku omogočata ustvarjanje lastnih žlahtnih gastronomskih doživetij.